tievahti-logo

Yksityisteiden
siltahankkeet

Suunnittelemme ja toteutamme kansi ja putkisillat yksityisteille!

Yksityisteiden sillat muodostavat olennaisen osan Suomen tieinfrastruktuuria ja huoltovarmuutta. 

Näiden siltojen kunnon merkitys on korostunut viime vuosina huomattavasti. Suomessa monet alueet ja yhteisöt ovat riippuvaisia yksityisteiden silloista, jotka mahdollistavat tehokkaan ja turvallisen liikkumisen sekä alueiden välisen yhteydenpidon. 

Terveet ja kunnossapidetyt yksityisteiden sillat ovat elintärkeitä niin taloudellisen toiminnan kuin ihmisten arjen sujuvuuden kannalta

 

Siltahankkeen eteneminen

Vaihe 1
Kartoitusvaihe
Kartoitusvaihe

Siltahanke lähtee liikenteeseen kartoitusvaiheella. Joka pitää sisällään kuntotarkastuksen, siltainventoinnin sekä gps-mittauksen.

Kuntotarkastus
Kartoitusvaihe
Kuntotarkastus

Kuntotarkastus tarjoaa kriittistä tietoa sillan rakenteiden kunnosta ja mahdollisista korjaus- tai uusimistarpeista. Silta mitataan, kuvataan sekä ympäristö ja rakenteet tarkastetaan.

Siltainventointi
Kartoitusvaihe
Siltainventointi

Siltainventoinnilla saadaan tarkkaa tietoa siltapaikan ominaisuuksista ja tarvittavista toimenpiteistä, mitä sille olisi tehtävä.

Se tarjoaa alustavat lähtötiedot käynnistää uuden tai korjattavan sillan suunnittelutyö ja ohjaa suunnittelijan tekemistä.

 

GPS-mittaus
Kartoitusvaihe
GPS-mittaus

GPS-mittauksessa muodostettaan sillasta ja siltapaikasta digitaalinen mallinnus uuden sukupolven GPS-työkaluilla hyödyntäen tarkkoja koordinaatio- ja korkopisteitä.

Mallinnuksesta saatava mittaustieto toimii mahdollisen uuden sillan suunnittelutyön pohjatietona.

 

Vaihe 2
Suunnitteluvaihe
Suunnitteluvaihe

Suunnitteluvaihe sisältää sillan suunnittelutyön, sekä myös tarvittavien asiakirjojen laadinnan avustusten hakuun.

Myös itse avustusrahan hakeminen kaupungilta (tai kunnalta) sekä ELY-keskukselta sisältyy tähän vaiheeseen.

Siltasuunnittelu
Suunnitteluvaihe
Siltasuunnittelu

Suunnittelemme yksityisteiden kansisillat ja putkisillat.

Tuotamme laadukkaat ja monipuoliset siltasuunnitelmat tiekunnalle. Suunnittelutyössä otamme huomioon paikalliset olosuhteet, liikennemäärät ja kestävän rakentamisen periaatteet.Avustukset ja haku
Suunnitteluvaihe
Avustukset ja haku

Tiekunnat voivat hakea valtion avusta siltahankkeisiin.  Valtio myöntää siltahankkeisiin avustuksia tällä hetkellä 85%  hankeen toteutuneista kustannuksista.

Koostamme ELY-kelpoiset avustushakemukseen vaadittavat suunnitelma-asiakirjat tiekunnalle ja teemme avustushakemuksen puolestanne. Voimme myös selvittää kaupungin (tai kunnan) mahdollisuutta avustaa hankettanne sekä tiedustella mahdollista avustusta jo suunnitteluvaiheeseen.

Vaihe 3
Valmisteluvaihe
Valmisteluvaihe

Siltahankkeen valmisteluvaihe sisältää kokouspalvelun, rahoituksen hankinnan sekä itse sillan toteutusurakan kilpailuttamisen järjestämisen.

Hankekokous
Valmisteluvaihe
Hankekokous

Ennen hankkeeseen ryhtymistä, on tiekunnan aika kokoontua hankekokoukseen.

Olemme auttamassa teitä kokouskäytännöissä luoden asianmukaiset ja ammattitaitoiset asiakirjat hankkeen käsittelemiseksi tiekunnan kokouksessa.

Voimme toimia myös hankekokouksen puheenjohtajana tai sihteerinä.

 

Kilpailutus
Valmisteluvaihe
Kilpailutus

Toteutamme siltahankkeen kilpailutuksen laadittujen suunnitelmien pohjalta.

Kilpailutus sisältää asianmukaisen kohteeseen soveltuvan tarjouspyynnön ja urakan varsinaisen kilpailutuksen ELY-keskuksen ohjeistusta ja hankintalakia noudattaen. Lisäksi autamme tiekuntaa hankintapäätöksen ja varsinaisen urakkasopimuksen laatimisessa.

 

Rahoituksen hankinta
Valmisteluvaihe
Rahoituksen hankinta

Siltahankkeen läpivienti vaatii tiekunnalta usein omarahoitusosuuden.

Ulkopuolinen rahoitus mahdollistaa hankkeen kokonaistoteutuksen turvallisesti ja taloudellisesti. Autamme mielellämme tiekuntaa rahoituksen hankinnassa.

Tarjoamme osaamista ja kokemusta erilaisten rahoitusratkaisujen hyödyntämiseen tiekunnalle.

Vaihe 3
Rakentamisvaihe
Rakentamisvaihe

Rakentamisvaiheessa suunnittelutyö muuttuu konkreettisiksi toimenpiteiksi.

Tämä vaihe pitää sisällään siltahankkeen rakentamisen valvonnan.

 

Valvonta
Rakentamisvaihe
Valvonta

Toteutamme siltahankkeen valvontatyön tiekunnan nimeämänä valvojana Traficomin yksityisteiden valtionavustuksen ohjeen mukaisesti. Keskeisimmät työtehtävät ovat  hankkeen edistymisen, töiden laadun ja urakointisopimuksen noudattamisen valvonta.

Lisäksi huolehdimme tarvittavien työmaakokousten ja viranomaiskatselmusten järjestämisestä sekä urakan dokumentoinnista ja raportoinnista.

 

Valmis silta
Lopputarkastus
Lopputarkastus

Lopputarkastuksen jälkeen, uusi silta luovutetaan tiekunnan käyttöön!

Pyydä tarjous siltahankkeesta

Tarjoamme kattavan kokonaispalvelun, sisältäen koko siltaprojektin läpiviennin kaikkine vaiheineen alusta valmiiseen siltaan asti. Hoidamme myös tiekunnan hankkeen aikaisen hallinnoinnin sekä rahoituksen. Tämä varmistaa tiekunnalle huolettoman siltahankkeen jossa me hoidamme kaiken puolestanne.

Anna me hoidamme!

Tarjous siltahankkeesta

Tarjous tiehankkeesta

Kiitos Tievahdin uutiskirjeen tilaamisesta!

Tarjous kuntotarkastuksesta

Tarjous siltasuunnittelusta

Tarjous tiekunnan perustamisesta

Tarjous tieyksiköinnistä

Kiitos tarjouspyynnöstä!

Olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian.

Tiemestari

Tiemestari-palvelupaketti on monipuolinen ja helppokäyttöinen ratkaisu tiekuntien hallinnointiin. Se tarjoaa kaiken tarvittavan aina taloushallinnosta kokousjärjestelyihin ja lakisääteisten velvoitteiden hoitamiseen. Me teemme tiekuntien ylläpidosta ja hallinnasta sujuvaa ja vaivatonta, varmistaen, että kaikki tärkeät toimet suoritetaan ammattitaidolla ja tehokkuudella.

Tarjoamme myös toimitsijamiespalvelua, joka kattaa kaiken tien hoitoon ja kunnossapitoon, tarjoten asiantuntevaa apua ja neuvontaa tiekunnan jokapäiväisissä tehtävissä.

Toimitsijamiespalvelu on ihanteellinen valinta, kun haluat varmistaa, että tiekuntasi tiet ovat ammattimaisten käsien hoivassa, mikä takaa niiden pitkäaikaisen kestävyyden ja turvallisuuden.

Valitse Tiemestari, kun haluat kumppanin, joka tuo tiekuntasi hallinnan uudelle tasolle.

Tiemestari on voittajan valinta!

Tieisäntä-palvelupaketti on suunniteltu tiekunnille, jotka etsivät vaivatonta ja kattavaa ratkaisua hallinnollisiin tehtäviinsä. Tämä paketti tarjoaa kaiken tarvittavan taloushallinnosta kokousjärjestelyihin, mikä takaa, että tiekuntasi toiminnot hoidetaan sujuvasti ja ammattitaitoisesti. Tarjoamme myös laajan kirjon lisäpalveluita, jotka tukevat tiekuntasi hallintoa, kuten perintä- ja ulosottohakemusten laatimisen sekä yksityistierekisteri- ja Digiroad-ilmoitukset, varmistaen, että kaikki hallinnolliset yksityiskohdat ovat ajan tasalla.

Valitsemalla Tieisännän, voit luottaa siihen, että tiekuntasi hallinto on huippuosaavissa käsissä.

Me tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat juuri tiekuntasi tarpeita, ja varmistamme, että kaikki toiminnot toteutetaan täydellisesti ja tarkasti. Tieisäntä on ehdoton valinta, kun haluat keskittyä tiekuntasi olennaisiin asioihin, tietäen että hallinnolliset yksityiskohdat ovat kunnossa.

Tieniekka

Tievahti-viranomaisvaatimukset

Tieniekka-palvelupaketti tarjoaa tiekunnille helpon ja tehokkaan tavan hoitaa kaikki tarvittavat hallinnolliset tehtävät. Olipa kyseessä kirjanpito, tilinpäätös, maksuunpanoluettelon laatiminen, tiemaksujen laskutus tai kiinteistö- ja osakastietojen ylläpito, Tieniekka huolehtii näistä kaikista sujuvasti ja ammattimaisesti.

Tarjoamme lisäksi palveluita, kuten kokouskutsujen laadinnan ja lähetyksen sekä talousarvioiden muodostamisen. Tämä tekee Tieniekasta ihanteellisen valinnan tiekunnille, jotka haluavat vapauttaa itsensä aikaavievistä hallinnollisista tehtävistä ja keskittyä olennaiseen.

Valitse Tieniekka, kun etsit ratkaisua, joka yksinkertaistaa tiekuntasi hallintoa ja säästää arvokasta aikaasi.

Tieniekka on suunnattu erityisesti niille, jotka haluavat päästä eroon hallinnon tympeistä töistä ja varmistaa, että kaikki hoituu moitteettomasti.

Tämä sivusto on työn alla!

Hei, päivitämme verkkosivujamme ja tämä sivu on vielä työnalla.

Autamme ja vastaamme kysymyksiisi mielellämme joten kysy rohkeasti!

tiekunnat@tievahti.fi

 010 2028 444

Sivu aukeaa lähipäivinä!

Palvelun aloitustiedot

Tiekunnan perustiedot

Tiekunnan yhteyshenkilö

Tarjouksen yhteenveto

Palvelun tiedot:
Tiekunnan tiedot:
Tiekunnan yhteyshenkilön tiedot:

Kiitos tarjouspyynnöstä!

Olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian.

Mikä hanke sinua kiinnostaa?

Ilmoita tietosi molemmilla lomakkeilla jos haluat tarjouksen molemmista hankkeista.

Siltahanke
Tiehanke
Tarjous kantavuusmittauksesta

Kiitos Tievahdin vuosikellon tilaamisesta!

Kiitos ilmoittautumisesta!

Ilmoittamasi tiedot on tallennettu Tievahdin kumppanirekisteriin.

Tilaa tien vuosikello sähköpostiisi

Pysy kartalla yksityisteiden vuodenkierrosta tieasiantuntijoidemme ylläpitämällä vuosikellolla. Tilaa vuosikello sähköpostiisi, niin olet aina oikealla tiellä.

Täytä tiedot ja tilaa: