tievahti-logo

30.04.2024

Mitä on tieisännöinti?

Tiekunnissa on monesti se tilanne, että innokkaita talkoolaisia hoitamaan tiekunnan hallinnollisia tai käytännön asioita ei meinaa löytyä.

Tiekunnilla on tiettyjä velvollisuuksia sekä tehtäviä hoidettavana. Tiekunnan vastuut ja velvollisuudet perustuvat pitkälti yksityistielakiin, joka määrittelee yksityistien hallinnan, kunnossapidon ja käytön periaatteet. 

Innokkuus yksittäisellä osakkaalla ottaa hoitaakseen tiekunnan asioita päivätöiden ohella, omalla vapaa ajalla, on usein ”ei niin kiinnostavaa hommaa”. 😩

Tieisännöinti on ratkaisu riitatilanteisiin!

Jos innokkaita talkoolaisia ei löydy, on tiekunnan asioiden hoidon ulkoistaminen hyvä vaihtoehto. Tiekunnassa saattaa joskus vallita epäluottamuksen ilmapiiri ja tilanteet voivat kärjistyä riitelyyn osakkaiden kesken. 🤬 Tieisännöinti tuo usein ratkaisun näihin tilanteisiin! Kun ulkopuolinen asiantuntija ottaa hoitoon tiekunnan asiat, lopputulos on ylensä tiekunnalle sopuisa ja läpinäkyvä.😊  Tällöin asiat tulee hoidettua oikein ja oikeudenmukaisesti kaikkia osakkaita kunnioittaen.

Tieisännöitsijä tietää ja tunnistaa tiekuntien tarpeet ja velvollisuudet. Tieisännöitsijä hoitaa ja huolehtii tiekunnan juoksevat asiat osakkaiden puolesta. 

Tieisännöintipalveluita käyttämällä tiekunta voi ulkoistaa tien hallinnolliset, tekniset ja taloudelliset tehtävät ammattilaisen käsiin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tieisännöitsijä vastaa muun muassa tien kunnossapidon suunnittelusta, toteutuksen järjestämisestä ja seurannasta.

Tieisännöitsijä järjestää vuosikokoukset, lähettää kokouskutsut ja hoitaa tilinpäätökset. Tieisännöitsijä neuvoo ja huolehtii että tiekunnan velvollisuudet tulee hoidettua yksityistielakia noudattaen.

Tieisännöinti säästää osakkaiden aikaa ja vaivaa.

Ammattimainen asioiden hoitaminen takaa, että kaikki toimenpiteet tehdään oikein ja taloudellisesti tehokkaasti, mikä voi vähentää myös kustannuksia, jotka syntyvät esimerkiksi hoidon laiminlyönneistä tai väärin tehtyjen korjausten uusimisesta.

Tiekunta valtuuttaa tieisännöitsijän usein myös hakemaan avustusrahaa tienkunnossapitoon kunnalta/kaupungilta.

Tieisännöitsijä hoitaa tiekunnan hallinnon ja kokoukset!

Tieisännöitsijän rooli tiekunnan hallinnossa ja kokousten hoitamisessa on olennainen.

Kokousten valmistelu ja järjestäminen: Tieisännöitsijä valmistelee ja kutsuu koolle tiekunnan kokoukset. Tämä sisältää kokouskutsujen lähettämisen, asialistan laatimisen ja tarvittavien taustamateriaalien, kuten tienpidon suunnitelmien ja kustannusarvioiden, keräämisen ja esittämisen kokouskutsun yhteydessä.

✔ Päätöksenteon tukeminen: Kokouksissa tieisännöitsijä toimii usein puheenjohtajan tai sihteerin roolissa, varmistaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden, johtaa keskustelua, huolehtii äänestyksistä ja laatii pöytäkirjat. Tieisännöitsijä varmistaa, että kokouksessa tehdyt päätökset ovat yksityistielain mukaisia ja että ne kirjataan asianmukaisesti.

✔ Tiekunnan hallinto: Tieisännöitsijä vastaa myös tiekunnan taloushallinnosta, mukaan lukien tienpidon kustannusten laskeminen, tieyksikköjen määrittäminen ja tiemaksujen kerääminen. Hän valmistelee talousarviot, seuraa ja raportoi talouden toteutumaa ja huolehtii mahdollisista maksusuorituksista.

✔ Yhteydenpito ja informaation jakaminen: Tieisännöitsijä toimii keskeisenä linkkinä tieosakkaiden ja muiden sidosryhmien, kuten viranomaisten välillä. Hän tiedottaa tiekunnan jäsenille olennaisista asioista, kuten tien kunnossapidon tilasta, muutostöistä tai lainsäädännön muutoksista.

✔ Tienpidon suunnittelu ja toteutus: Tieisännöitsijä koordinoi ja valvoo tien kunnossapitoa ja korjauksia. Hän laatii suunnitelmat ja aikataulut tienpidolle, valvoo töiden laatua ja pitää yllä yhteyksiä urakoitsijoihin.

Tieisännöitsijän tehtävänä on varmistaa, että tiekunnan toiminta on läpinäkyvää, tehokasta ja että se noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Tieisännöitsijä voi toimia joko tiekunnan hallinnon hoitajana tai toimitsijamiehenä.

Tieisännöitijä huolehtii tien perusparannuksista!

Kun pienemmät kausittaiset kunnossapitotoimet eivät enää riitä pitämään tietä kunnossa, on aika alkaa suunnittelemaan laajempaa peruparannusremonttia.

Hyvin toteutettu perusparannus lähtee liikenteeseen tien kantavuusmittauksesta ja Digi-inventonnista. 

Tieisännöitsijä huolehtii tien perusparannus tarpeista ja toteuttaa avustuksien hakemisen ELY-keskukselta.  

Kun tie perusparannetaan oikein, se takaa huolettomia vuosia tienhoitoon ja liikennöintiin pitkäksi aikaa! 

Katso video tieisännöinnistä!

Videolla Tievahdin tieisännöitsijä Jaakko Romppainen kertoo mitä on Tievahdin tieisännöinti! 

Katso tieisännöinnin yhteystiedot

Mitä tieisännöinti sitten maksaa?💰

Syötä sivultamme löytyvään laskuriin tiekuntasi osakkaiden määrä sekä haluamasi kokoustamisväli ja pyydä tarjous tiekuntasi tieisännöinnistä⤵

Jos tiellesi sattuu askarruttavia asioita

Kurvaa Tievahdin uudelle foorumille!

Tiefoorumilla pulmiasi ratkovat muun muassa asiantuntevat ja palvelualttiit tieisännöitsijät. Voit pohtia tiemaailman ajankohtaisia asioita myös muiden yksityisteiden osakkaiden kanssa ympäri Suomen.

Pysy kartalla tiesi tehtävistä

Tilaa Tievahdin vuosikello ilmaiseksi käyttöösi!

Tilaa tien vuosikello sähköpostiisi

Pysy kartalla yksityisteiden vuodenkierrosta tieasiantuntijoidemme ylläpitämällä vuosikellolla. Tilaa vuosikello sähköpostiisi, niin olet aina oikealla tiellä.

Täytä tiedot ja tilaa:

Tarjous siltahankkeesta

Tarjous tiehankkeesta

Kiitos Tievahdin uutiskirjeen tilaamisesta!

Kiitos perustietolomakkeen lähettämisestä!

Otamme lähettämänne tiedot parhaamme mukaan huomioon kun laadimme uutta yksikkölaskelmaa.

Jäikö kysyttävää tieyksiköintiin liittyen?

Laita postia tieyksikointi@tievahti.fi tai soita meille 010 2028 444

Tarjous kuntotarkastuksesta

Tarjous siltasuunnittelusta

Tarjous tiekunnan perustamisesta

Tarjous tieyksiköinnistä

Kiitos tarjouspyynnöstä!

Olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian.

Tiemestari

Tiemestari -palvelupaketti on täyden palvelun ratkaisu tiekuntien kokonaisvaltaiseen hoitamiseen. Se tarjoaa kaiken tarvittavan aina taloushallinnosta kokousjärjestelyihin ja lakisääteisten velvoitteiden hoitamiseen. Tässä paketissa tuomme kaiken valmiiksi pöytään järkähtämättömällä ammattitaidolla.

 

Tiemestari-pakettiin voi valita erikseen myös toimitsijamiespalvelun, joka kattaa tien kunnossapitovastuun, jokapäiväisten asioiden hoitamisen sekä jopa tiekunnan edustamisen, mikäli sellaiseen on tarvetta.  

Tiemestari sopii tiekunnille, joiden osakkaat haluavat marssia valmiiseen kokouspöytään ja sekin on tietysti vapaaehtoista.

 

Tiemestari onkin voittajien valinta!

Tieisäntä -palvelupaketti on suunniteltu tiekunnille, jotka etsivät kokonaisvaltaisempaa ratkaisua hallinnollisiin tehtäviinsä. Tämä paketti tarjoaa kaiken tarvittavan taloushallinnosta kokousjärjestelyihin, mikä takaa, että tiekuntasi koko hallinto hoidetaan kattavasti tinkimättömällä ammattitaidolla. 

Tarjoamme tarvittaessa myös laajan kirjon lisäpalveluita, jotka tukevat tiekuntasi arkea, kuten perintä- ja ulosottohakemusten laatimisen sekä yksityistierekisteri- ja Digiroad-ilmoitukset, varmistaen, että kaikki hallinnolliset asiat ovat ajan tasalla yksityiskohtia myöten.

Tieisäntä sopii kaikenlaisille tiekunnille, jotka haluavat ulkoistaa kaikki hallinnolliset tehtävänsä.

Tieisäntä tarjoaa tiekunnan hallinnon huippuosaaviin käsiin!

Tieniekka

Tievahti-viranomaisvaatimukset

Tieniekka -palvelupaketti tarjoaa tiekunnille helpon ja tehokkaan tavan hoitaa tiekunnan työläimmät hallinnolliset tehtävät. Olipa kyseessä kirjanpito, tilinpäätös, maksuunpanoluettelon laatiminen, tiemaksujen laskutus tai kiinteistö- ja osakastietojen ylläpito, Tieniekka-palvelupaketissa huolehdimme nämä kaikki ammattimaisella otteella ja tarkkuudella. Tarjoamme halutessanne myös kokouskutsujen laadinnan ja lähetyksen sekä talousarvioiden muodostamisen lisäpalveluina. 

Tieniekka on suunnattu erityisesti pienemmille tiekunnille hallinnollisten velvoitteiden hoitamiseksi, mutta toimii myös isommillakin tiekunnilla, mikäli tiekunnalla on aktiivinen ja toimiva toimielin.

Tieniekka vapauttaa aikaa arkeesi!

Tämä sivusto on työn alla!

Hei, päivitämme verkkosivujamme ja tämä sivu on vielä työnalla.

Autamme ja vastaamme kysymyksiisi mielellämme joten kysy rohkeasti!

tiekunnat@tievahti.fi

 010 2028 444

Sivu aukeaa lähipäivinä!

Palvelun aloitustiedot

Tiekunnan perustiedot

Tiekunnan yhteyshenkilö

Tarjouksen yhteenveto

Palvelun tiedot:
Tiekunnan tiedot:
Tiekunnan yhteyshenkilön tiedot:

Kiitos tarjouspyynnöstä!

Olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian.

Mikä hanke sinua kiinnostaa?

Ilmoita tietosi molemmilla lomakkeilla jos haluat tarjouksen molemmista hankkeista.

Siltahanke
Tiehanke
Tarjous kantavuusmittauksesta

Kiitos Tievahdin vuosikellon tilaamisesta!

Kiitos ilmoittautumisesta!

Ilmoittamasi tiedot on tallennettu Tievahdin kumppanirekisteriin.