tievahti-logo

28.03.2024

Korroosio yksityistiesiltojen hiljainen uhka

Korroosio, tuo metallien ikuisuusvihollinen, ei karta edes yksityisteiden ylpeyksiä – siltoja. Olipa kyse sitten kansisilloista tai putkisilloista, haasteena on usein korroosion aiheuttamat vauriot ja niiden pitkän aikavälin vaikutukset. 

Mikä on korroosio ja miksi se aiheuttaa ongelmia?

Korroosio on metallien kemiallinen tai elektrokemiallinen reaktio ympäristönsä kanssa, mikä johtaa metallin vahingoittumiseen ja haurastumiseen. Silloissa korroosio voi aiheuttaa rakenteellista heikentymistä, mikä vähentää niiden turvallisuutta ja lyhentää käyttöikää. Erityisesti yksityisteiden kansisilltojen ja putkisiltojen metallirakenteissa korroosio voi olla merkittävä ongelma, sillä nämä sillat eivät välttämättä saa samanlaista säännöllistä huoltoa ja tarkastusta kuin julkisien väylien sillat.

  • Rakenteellinen heikkeneminen: Kun teräs ruostuu, sen lujuus vähenee. Pitkällä aikavälillä tämä voi johtaa sillan kantavien rakenteiden heikkenemiseen, mikä vaarantaa sillan eheyden ja turvallisuuden.
  • Pinnan vauriot: Korroosio voi aiheuttaa pintojen rapautumista ja reikiintymistä, mikä heikentää sillan ulkonäköä ja voi edistää lisävaurioiden kehittymistä.

Yksityistie putkisiltojen korroosio

Vanhat metalliset putkisillat ovat alttiita korroosiolle, joka johtuu usein suojapinnoitteiden kulumisesta ajanmyötä sekä jatkuvasta altistumisesta kosteudelle. Korroosio alkaa yleensä pinnalta, mutta voi ajan myötä tunkeutua syvemmälle materiaaliin, mikä heikentää rakenteen eheyttä ja lujuutta. Metallisten putkisiltojen kohdalla korroosio voi aiheuttaa:

  • Hitsaus ja niittisaumat: Hitsaus ja niittisaumat ovat usein heikkoja kohtia korroosion kannalta, niiden vaurioituminen voi vakavasti heikentää sillan rakenteellista eheyttä.
  • Paksuuden väheneminen: Metallin syöpyminen vähentää putken seinämän paksuutta, mikä voi johtaa rakenteen pettämiseen suuren kuormituksen alla.
Ruosteinen putkisillan niitattu sauma.
  • Reikiintyminen: Korroosio voi aiheuttaa reikiä putken seinämiin, mikä heikentää sen kykyä kantaa yläpuolella olevaa tietä ja kuormitusta.
korroosion muodostama reikä putkisillassa veden alla.

Tievahti tarjoaa sillan kuntotarkastuspalvelun.

Kun yksityistiesillan kunto mietityttää tai sillan turvallisuus halutaan varmistaa, Tievahti on tiekuntien tukena. Tievahti tarjoaa sillan kuntotarkastuspalvelun, joka antaa kriittistä tietoa sillan rakenteiden kunnosta, korjaus- tai uusimistarpeista. Silta mitataan, kuvataan, ja rakenteet tarkastetaan silmämääräisesti. Tarjoamme tarkastusraportin, josta ilmenee sillan kunto sekä mahdolliset korjaustarpeet. Tämä palvelu on ensiaskel kohti turvallisempaa ja kestävämpää siltaa tiekunnalle.

Jos tiellesi sattuu askarruttavia asioita

Kurvaa Tievahdin uudelle foorumille!

Tiefoorumilla pulmiasi ratkovat muun muassa asiantuntevat ja palvelualttiit tieisännöitsijät. Voit pohtia tiemaailman ajankohtaisia asioita myös muiden yksityisteiden osakkaiden kanssa ympäri Suomen.

Pysy kartalla tiesi tehtävistä

Tilaa Tievahdin vuosikello ilmaiseksi käyttöösi!

Tilaa tien vuosikello sähköpostiisi

Pysy kartalla yksityisteiden vuodenkierrosta tieasiantuntijoidemme ylläpitämällä vuosikellolla. Tilaa vuosikello sähköpostiisi, niin olet aina oikealla tiellä.

Täytä tiedot ja tilaa:

Tarjous siltahankkeesta

Tarjous tiehankkeesta

Kiitos Tievahdin uutiskirjeen tilaamisesta!

Tarjous kuntotarkastuksesta

Tarjous siltasuunnittelusta

Tarjous tiekunnan perustamisesta

Tarjous tieyksiköinnistä

Kiitos tarjouspyynnöstä!

Olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian.

Tiemestari

Tiemestari-palvelupaketti on monipuolinen ja helppokäyttöinen ratkaisu tiekuntien hallinnointiin. Se tarjoaa kaiken tarvittavan aina taloushallinnosta kokousjärjestelyihin ja lakisääteisten velvoitteiden hoitamiseen. Me teemme tiekuntien ylläpidosta ja hallinnasta sujuvaa ja vaivatonta, varmistaen, että kaikki tärkeät toimet suoritetaan ammattitaidolla ja tehokkuudella.

Tarjoamme myös toimitsijamiespalvelua, joka kattaa kaiken tien hoitoon ja kunnossapitoon, tarjoten asiantuntevaa apua ja neuvontaa tiekunnan jokapäiväisissä tehtävissä.

Toimitsijamiespalvelu on ihanteellinen valinta, kun haluat varmistaa, että tiekuntasi tiet ovat ammattimaisten käsien hoivassa, mikä takaa niiden pitkäaikaisen kestävyyden ja turvallisuuden.

Valitse Tiemestari, kun haluat kumppanin, joka tuo tiekuntasi hallinnan uudelle tasolle.

Tiemestari on voittajan valinta!

Tieisäntä-palvelupaketti on suunniteltu tiekunnille, jotka etsivät vaivatonta ja kattavaa ratkaisua hallinnollisiin tehtäviinsä. Tämä paketti tarjoaa kaiken tarvittavan taloushallinnosta kokousjärjestelyihin, mikä takaa, että tiekuntasi toiminnot hoidetaan sujuvasti ja ammattitaitoisesti. Tarjoamme myös laajan kirjon lisäpalveluita, jotka tukevat tiekuntasi hallintoa, kuten perintä- ja ulosottohakemusten laatimisen sekä yksityistierekisteri- ja Digiroad-ilmoitukset, varmistaen, että kaikki hallinnolliset yksityiskohdat ovat ajan tasalla.

Valitsemalla Tieisännän, voit luottaa siihen, että tiekuntasi hallinto on huippuosaavissa käsissä.

Me tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat juuri tiekuntasi tarpeita, ja varmistamme, että kaikki toiminnot toteutetaan täydellisesti ja tarkasti. Tieisäntä on ehdoton valinta, kun haluat keskittyä tiekuntasi olennaisiin asioihin, tietäen että hallinnolliset yksityiskohdat ovat kunnossa.

Tieniekka

Tievahti-viranomaisvaatimukset

Tieniekka-palvelupaketti tarjoaa tiekunnille helpon ja tehokkaan tavan hoitaa kaikki tarvittavat hallinnolliset tehtävät. Olipa kyseessä kirjanpito, tilinpäätös, maksuunpanoluettelon laatiminen, tiemaksujen laskutus tai kiinteistö- ja osakastietojen ylläpito, Tieniekka huolehtii näistä kaikista sujuvasti ja ammattimaisesti.

Tarjoamme lisäksi palveluita, kuten kokouskutsujen laadinnan ja lähetyksen sekä talousarvioiden muodostamisen. Tämä tekee Tieniekasta ihanteellisen valinnan tiekunnille, jotka haluavat vapauttaa itsensä aikaavievistä hallinnollisista tehtävistä ja keskittyä olennaiseen.

Valitse Tieniekka, kun etsit ratkaisua, joka yksinkertaistaa tiekuntasi hallintoa ja säästää arvokasta aikaasi.

Tieniekka on suunnattu erityisesti niille, jotka haluavat päästä eroon hallinnon tympeistä töistä ja varmistaa, että kaikki hoituu moitteettomasti.

Tämä sivusto on työn alla!

Hei, päivitämme verkkosivujamme ja tämä sivu on vielä työnalla.

Autamme ja vastaamme kysymyksiisi mielellämme joten kysy rohkeasti!

tiekunnat@tievahti.fi

 010 2028 444

Sivu aukeaa lähipäivinä!

Palvelun aloitustiedot

Tiekunnan perustiedot

Tiekunnan yhteyshenkilö

Tarjouksen yhteenveto

Palvelun tiedot:
Tiekunnan tiedot:
Tiekunnan yhteyshenkilön tiedot:

Kiitos tarjouspyynnöstä!

Olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian.

Mikä hanke sinua kiinnostaa?

Ilmoita tietosi molemmilla lomakkeilla jos haluat tarjouksen molemmista hankkeista.

Siltahanke
Tiehanke
Tarjous kantavuusmittauksesta

Kiitos Tievahdin vuosikellon tilaamisesta!

Kiitos ilmoittautumisesta!

Ilmoittamasi tiedot on tallennettu Tievahdin kumppanirekisteriin.